TOP 10 ZABAVIŠČNIH PARKOV V EVROPI – 1. Del

0
794
ogledov
Europa park Nemčija

Ljubitelji adrenalina in zabave, pripravite se! Uporabniki spletne strani TripAdvisor so izbrali 10 najboljših zabaviščnih parkov v Evropi.

 

EUROPA PARK

Lokacija: mesto Rust, v bližini meje s Francijo in Švico.

Vstopnina: odrasli boste za en dan zabavanja v parku odšteli 47€ (oziroma 41€ v zimski sezoni). Na voljo so številne karte s popusti, otroci pa imajo na rojstni dan brezplačni vstop.

Odpiralni čas: poletna sezona se začne aprila in traja do novembra, zimska sezona traja od konca novembra do začetka januarja. Odpiralni čas se spreminja.

Europa Park Nemčija
Europa Park, Nemčija; Wikimedia Commons, avtor: Jérémy-Günther-Heinz Jähnick

Europa park se ponaša z zelo zanimivo zasnovo, saj so atrakcije v parku razdeljene po različnih državah. Tako se lahko sprehodite med zavitimi ulicami Grčije, kjer vas čakajo vodne atrakcije, nato pa se odpravite raziskovat avstrijsko hribovje, po katerem vas bo popeljal tudi leseni vlakec smrti.

LE PUY DU FOU

Lokacija: kraj Les Epesses v Franciji.

Vstopnina: enodnevna vstopnica za odraslo osebo stane 33€ oziroma 38€, če jo kupite na vhodu v park.

Odpiralni čas: park je odprt od aprila do konca septembra. Odpiralni čas se spreminja.

Park Le Puy du Fou, Francija
Park Le Puy du Fou, Francija; Wikimedia Commons, avtor: Padpo

Zabaviščni park, ki mu ni para! V francoskem parku Le Puy du Fou se boste lahko vrnili v čas renesanse, vikinških bitk in viteških spopadov. V bogati zbirki raznolikih dogodkov in predstav boste brez težav našli kaj za mlajše obiskovalce, brez dvoma pa boste uživali tudi nekoliko starejši ljubitelji zgodovinskih predstav.

Park, ki je bil že večkrat razglašen za najboljši zabaviščni park na svetu, je razdeljen na več unikatnih delov. V parku je postavljen rimski kolosej, en del je rezerviran za vodne bitke, drugje boste naleteli na čisto prave viteze. V parku so tudi številni prenočitveni objekti.

VRTOVI TIVOLI

Lokacija: Kopenhagen, Danska.

Vstopnina: karta za odraslo osebo stane 120 DKK (dobrih 16 €), vstop za otroke mlajše od 8 let je brezplačen. Karta s katero lahko preizkusite vse zabaviščne vožnje stane 230 DKK (slabih 31 €).

Odpiralni čas: od sredine aprila do sredine oziroma konca septembra. Odpiralni čas se spreminja.

Vrtovi Tivoli Danska
Vrtovi Tivoli na Danskem; avtor: Stig Nygaard

Vrtovi Tivoli že dolga leta privabljajo obiskovalce iz celega sveta, saj slovijo kot en izmed najlepših parkov na svetu. Poleg vrtov lahko obiskovalci uživajo tudi v številnih predstavah ali se odločijo za preizkušanje različnih atrakcij, ki zagotovo popestrijo vsak obisk.

V parku se nahaja tudi akvarij, številna prizorišča za predstave, deli parka so urejeni kot najrazličnejši vrtovi za preživljanje mirnejših trenutkov, zabaviščne atrakcije pa so namenjene tako otrokov, kot nekoliko starejšim obiskovalcem.

DISNEYLAND PARK

Lokacija: Marne-la-Vallee v Franciji.

Vstopnina: cena kart se spreminja; za najcenejšo dnevno karto za odraslo osebo boste odšteli 32£ (okoli 35 €).

Odpiralni čas: park je odprt skozi celo leto, vendar se odpiralni čas spreminja.

Disneyland park Paris
Disneyland park, Francija

Le kdo še ni slišal za znameniti Disneyland Park v Franciji? Pravljična bitja, ki jih poznamo iz nekaterih najbolj priljubljenih risank, magični gradovi, zanimive predstave in adrenalinske vožnje, so le del vsega kar ponuja ta zabaviščni park.

WALT DISNEY STUDIOS PARK

Lokacija: Marne-la-Vallee v Franciji.

Vstopnina: cena kart se spreminja. Splača se vam kupiti kombinirano vstopnico za Disneyland in Walt Disney Studios Park.

Odpiralni čas: park je odprt skozi celo leto, vendar se odpiralni čas spreminja.

Walt Disney Studios Park, Francija
Walt Disney Studios Park, Francija

»Sosed« oziroma kar del Disneyland Parka, Walt Disney Studios Park, se je uvrstil na zadnje mesto najboljše peterice zabaviščnih parkov v Evropi. Novejši del znamenitega Disney parka je posvečen kinematografiji. Tudi v tem delu parka boste lahko srečali svoje najljubše pravljične junake in uživali v številnih zanimivih predstavah.

ODGOVORITE

Prosimo, vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime