TOP 10 ZABAVIŠČNIH PARKOV V EVROPI – 2. DEL

0
764
ogledov
Zabaviščni park

Tako kot v prvem delu članka Top desetih zabaviščnih parkov v Evropi, boste tudi v drugem delu na svoj račun prišli vsi, ki obožujete zabavo, adrenalinske vožnje in preživljanje časa v družbi pravljičnih junakov. Na naslednjih pet mest so uporabniki spletne strani TripAdvisor uvrstili spodnje zabaviščne parke.

6. PORTAVENTURA WORLD

Lokacija: V priljubljenem turističnem kraju Costa Dorada, v bližini mesta Salou v Španiji.

Vstopnina: enodnevna karta za odraslo osebo stane 47€. Splača se vam pogledati posebne ponudbe kombiniranih kart za obisk parka PortAventura in Ferrari Land-a ali Caribe Aquatic Park-a.

Odpiralni čas: PortAventura je v poletnem času odprt vsak dan, v zimskih mesecih pa se odpiralni čas spreminja. V novembru je odprt le med vikendi, v decembru tudi v nekaterih dneh med tednom. Odpiralni čas za leto 2018 še ni v celoti objavljen.

Zabaviščni park PortAventura World
Zabaviščni park PortAvantura World; Wikimedia Commons, avtor: Freddo

Tudi v španskem parku PortAventura World se boste lahko zabavali v različnih tematskih sklopih, kot so mirni Mediteran, zelena Polinezija, cesarska Kitajska, Mehika s piramidami, družinam prijazna Sezamova ulica in divji kavbojski Zahod. Park je tudi dobitnik nagrade za najboljši zabaviščni park leta 2017, ki mu ga je podelila organizacija WorldOfParks.eu.

V vsakem delu parka boste lahko uživali v najrazličnejših bolj ali manj adrenalinskih vožnjah, zanimivih predstavah, ulični umetnosti in dodelanih okrasitvah ter odličnih specialitetah iz različnih delov sveta. Za konec pa se lahko odpravite še v katero od številnih tematskih trgovinic ali obiščete bližnji tematski park Ferrari Land.

7. LEOLANDIA

Lokacija: Capriate San Gervasio, na poti med letališčem Bergamo in Milanom, Italija.

Vstopnina: Na spletni strani lahko kupite karte po znižani ceni 35,50€ (namesto 37,50€) za enodnevno karto za odraslo osebo. Cene karte se lahko nekoliko spremenijo, odvisno od dne, na katerega želite park obiskati.

Odpiralni čas: Park LeoLandia je v poletnih mesecih odprt vsak dan. S septembrom se odpiralni čas omeji na vikende in počitnice.

Park LeoLandia Italija
Park LeoLandia; Wikimedia Commons, avtor: Sys76.

Zagotovo najboljša odločitev za otroke, tudi tiste najmlajše. Park je razdeljen v 6 tematskih sklopov, v katerih se nahaja več kot 40 različnih atrakcij. Leolandia je zasnovana tako, da boste v njej lahko uživali z otroci različnih starosti, pri izbiri primernih atrakcij pa vam bo pomagal kar merilni trak, s katerim boste lahko izmerili višino vašega otroka in tako našli najboljšo ponudbo zanj.

V tem italijanskem zabaviščem parku se bodo lahko najmlajši člani vaše družine srečali s svojimi priljubljenimi risanimi junaki, se poučili o živalih in življenju na kmetiji, postali pirati, se prepustili adrenalinu na različnih zabaviščnih igralih ali si ogledali katero od številnih predstav.

8. ZOOMARINE ALGARVE

Lokacija: Guia, Portugalska.

Vstopnina: na spletni strani lahko enodnevno karto za odraslo osebo kupite po ceni 24,65€, medtem ko je ta na vhodu v park na voljo za ceno 29€.

Odpiralni čas: Park ZooMarine je odprt od konca marca do konca novembra. Odpiralni čas se spreminja.

Park ZooMarine Portugalska
Zabaviščni park ZooMarine; Wikimedia Commons, avtor: William Warby

V najbolj priljubljenem počitniškem predelu Portugalske, na čudovitih plažah kraja Algarve, ne gre spregledati izjemnega zabaviščnega parka ZooMarine. Park je sestavljen iz različnih delov, na katerih lahko obiskovalci uživajo v adrenalinskih vožnjah na vlakih smrti ter številnih vodnih atrakcijah, si ogledajo predstave delfinov in spoznavajo najrazličnejše živalske vrste.

Ob zanimivi mešanici klasičnega zabaviščnega parka in manjšega živalskega vrta, se v parku nahajajo še številne restavracije in trgovinice. Poleg teh je tukaj prostor našel tudi raziskovalni center, v katerem potekajo izobraževalne aktivnosti in številne aktivnosti namenjene ohranitvi morskih živali.

9. GARDALAND

Lokacija: Gardaland se nahaja v bližini Gardskega jezera, v kraju Castelnuovo del Garda v bližini Verone.

Vstopnina: enodnevna karta za odraslo osebo stane 34€, če jo kupite preko spleta, za nedoločen dan. Če se odločite za nakup karte za točno določen datum, se lahko ta cena spremni.

Odpiralni čas: Park se uradno odpre v začetku aprila in je vsakodnevno odprt do konca septembra. V oktobru je odprt med vikendi in v času počitnic. Od novembra do aprila je zaprt, z izjemo nekaterih decembrskih dni (vikendi in počitnice).

Gardaland Italija
Znameniti Gardaland; Wikimedia Commons, avtor: Sarion

Gardaland je najverjetneje zabaviščni park, ki je med vsemi naštetimi najbolj poznan ljubiteljem adrenalina iz Slovenije. Adrenalinski park z dolgo tradicijo je praktično vsako leto bogatejši za vlak smrti ali drugo zanimivo atrakcijo. V parku se nahaja zares velika raznolikost različnih atrakcij, ki so namenjene vsem generacijam, od najmlajših do najstarejših.

Poleg zabaviščnih voženj je Gardaland odličen tudi za tiste, ki jih zanimajo različne predstave, spoznavanje vitezov ali piratov, uživanje v razgledih iz ekstremnih višin, srečanja s pravljičnimi junaki in še bi lahko naštevali. Vedno bolj priljubljen je tudi Gardaland Sea Life Aquarium, v katerem lahko obiskovalci občudujejo vse možne morske živali in spoznavajo različne podvodne habitate.

10. EFTELING

Lokacija: Kraj Kaatsheuvel na Nizozemskem.

Vstopnina: Enodnevna karta za odraslo osebo je na spletu na voljo za 35,50€. Cena se lahko spreminja glede na časovno obdobje obiska.

Odpiralni čas: Odprt skozi celo leto, vendar se odpiralni čas spreminja.

Zabaviščni park Efteling
Zabaviščni park Efteling; Wikimedia Commons, avtor: Jeroen Kransen

Največji nizozemski zabaviščni park, ki je dobro uro oddaljen od Amsterdama, privablja obiskovalce iz celega sveta. Je en izmed najbolj zanimivih parkov, saj združuje zelo različne in stilsko dodelane atrakcije.

Zabaviščni park Efteling je zagotovo raj za ljubitelje klasičnih pravljic, saj boste ob obisku lahko pokukali v palčkovo vas, prebudili Trnuljčico, sfrizirali Zlatolasko ali rešili Rdečo kapico pred nenasitnim volkom. Konec koncev ne nosi zastonj imena »Svet čudes«! Številne zanimive atrakcije, vlakci smrti, unikatne predstave in nenavadna pravljična bitja obljubljajo, da vam tukaj ne bo dolgčas. Med obsežno ponudbo boste našli marsikaj za otroke, pa tudi za odrasle.

ODGOVORITE

Prosimo, vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime