TOP DESTINACIJE ZA ZIMSKI POBEG V TOPLE KRAJE – 1.del

0
1135
ogledov
Top pobeg v zimske kraje Evrope

Če imate že dovolj zimske sivine in nizkih temperatur, si preberite spodnje predloge za nekaj najboljših destinacij za zimski pobeg v tople kraje! V prvem delu spoznajte predloge za krajše oddihe v Evropi, v drugem delu pa top destinacije iz ostalih delov sveta.

Topli zimski oddihi v Evropi

Tisti, ki vam ni do dolgega potovanja, ampak bi radi na hitro pobegnili iz vsakodnevne zimske sivine, si oglejte nekaj destinacij v Evropi in njeni bližnji okolici, ki tudi v zimskih mesecih navdušujejo z obilico sonca in prijetnejšimi temperaturami!

Kanarki otoki, Tenerifi

Prijetnih 20 stopinj vas bo pozdravilo, če se v naslednjih mesecih odločite za let na Tenerife, osrednji otok španskega Kanarskega otočja. Brez dvoma boste lahko uživali v značilnih črnih plažah, na katerih bo v tem času precej manj ljudi kot v poletnih mesecih.

Tenerifi navdušujejo z mešanico luksuznega turizma, po dokaj ugodnih cenah in ponudbo ugodnejših namestitev, ki omogočajo samostojno raziskovanje otoka in njegovih naravnih lepot. Trenutno se vam najbolj izplača rezervirati termine proti koncu januarja.

Kanarski otoki
Kanarski otoki so odlična destinacija za zimsko pohajkovanje ali kolesarjenje.

Maroko, Marakeš

Tudi v Marakešu lahko pozimi pričakujete prijetne temperature, obilo sonca in povsem sproščeno dogajanje brez množice turistov. V zimskih mesecih boste srečevali predvsem lokalne prebivalce, kar pomeni, da so cene nočitev nižje, turistične znamenitosti pa precej bolj dostopne. Zaradi prijetnih temperatur je dobra ideja tudi nekoliko daljši oddih in raziskovanje drugih delov države.

Redne linije nizkocenovnega ponudnika Ryanair so v zimskem času na voljo iz letališča Treviso, dvakrat tedensko. Ugodne lete lahko najdete že za sredino decembra in začetek januarja. V letošnjem letu je bil Maroko sicer večkrat izpostavljen kot nevarnejša destinacija, a predvsem zaradi preteklih protestov. Tukaj preverite kako varnost ocenjuje Zunanje ministrstvo republike Slovenije.

Zimski oddih v Maroku
Ob barvitih ulicah Maroka boste hitro pozabili na zimsko sivino!

Andaluzija, Španija

Obmorska pokrajina Andaluzija v Španiji se lahko pohvali z mediteransko klimo, ki vas bo tudi v zimskih mesecih razvajala z obilico sonca in prijetnimi temperaturami. Med številnimi simpatičnimi mesti sta najbolj poznana Sevilja in Malaga, ki navdušujeta s svojim prijetnim vzdušjem in številnimi kulturnimi znamenitostmi. Navdušeni boste tako tisti, ki se odločite za raziskovanje Sevilje ali Malage, kot tisti, ki boste raziskali večji del pokrajine.

Z letalskim ponudnikom Ryanair lahko v Malago letite iz letališča Milano Bergamo. Trenutno boste ugodne cene našli za termine v sredini decembra, vendar se število sedežev hitro manjša!

Andaluzija pozimi
Andaluzija navdušuje s svojo arhitekturo ter naravnimi in kulturnimi znamenitostmi.

Portugalska, Lizbona

Portugalska je brez dvoma ena izmed najbolj spregledanih držav Evrope. Vendar pa je odlična ideja za zimski oddih, še posebno, če vam je na kožo, bolj kot poležavanje na plaži, pisano ogledovanje različnih znamenitosti.

V Lizboni je v zimskih mesecih prijetnih 8 – 16 stopinj. Sicer je lahko v teh mesecih več dežja in nekoliko bolj vetrovno, a so razmere kljub temu odlične za spoznavanje portugalskih znamenitosti in kulinarike. Poleg tega so cene neverjetno nizke. Tudi v Lizbono lahko letite iz letališča Milano Bergamo. Za decembrske termine spremljajte predvsem lete ob torkih, ko so cene ugodnejše, v januarju pa termine od drugega tedna dalje.

Zimski oddih v Lizboni
Portugalska prestolnica je še neodkriti biser, ki ga pozimi obišče le malokateri turist.

Azurna obala

Dokaj prijetne temperature in sončno vreme so običajen del zimskih mesecev ob Azurni obali. Deli Francije bodo obiskovalce pozdravili z zelo domiselnimi okrasitvami v času decembra in prijetnimi temperaturami, ki vam bodo brez težav omogočile, da mesta ob sončnem vremenu raziskujete brez zimskih oblačil.

Od vseh naštetih destinacij je Azurna obala med najdražjimi, posebno če se odločite za obisk katere od bolj prestižnih destinacij. Če se odločate, da bi na Azurni obali praznovali novo leto, se boste morali verjetno navaditi na nekoliko večjo zadržanost Francozov – ti ponočevanje in ognjemete raje zamenjajo z zgodnjimi novoletnimi kosili na prvi januar.

Azurna obala v zimskih mesecih
Azurna obala v zimskih mesecih privablja s prijetnimi temperaturami.

Malta

Tudi Malta je pogosto spregledana turistična destinacija za zimski pobeg v tople kraje. Morda je izmed vseh zimskih mesecev še najmanj primeren december, ko je količina dežja največja, a se tudi v tem času temperature redko spustijo pod 15 stopinj. Malta izven glavne sezone navdušuje predvsem popotnike, ki radi pohajkujejo in odkrivajo naravne ter kulturna posebnosti.

Odličen čas za obisk je sredina meseca januarja, ko se odvija tradicionalni kulturni dogodek imenovan Valletta International Baroque Festival in februar, v času Malteškega karnevala, ko se na ulice podajo barvite maske. Trenutno lahko povratne karte za termine v januarju na spletni strani Ryair rezervirate že za slabin 50 evrov.

Zimska Malta
Na Malto je najbolje pobegniti januarja ali februarja.

Pri načrtovanju potovanja si lahko pomagate s temi aplikacijami, letalske karte pa poiščite na teh spletnih straneh!

ODGOVORITE

Prosimo, vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime