KAM NA SILVESTROVANJE IN KAM NA OGNJEMET?

0
932
ogledov
Kam na silvestrovanje 2018

Preverite, kje v Sloveniji se bodo odvijala največja silvestrovanja in kje bomo v leto 2018 vstopili v družbi ognjemetov! Če še ne veste, kje bi pričakali zaključek leta 2017, bo vreme očitno precej naklonjeno silvestrovanjem na prostem, v družbi bolj ali manj priznanih glasbenikov.

Silvestrovanje 2017/18 v Ljubljani in Mariboru

Tako kot pri večini dogodkov, bosta tudi pri Silvestrovanju 2017/18 v ospredju največji slovenski mesti – Ljubljana in Maribor. Ljubljančane bo na najdaljšo noč leta 2017 grelo kar nekaj glasbenikov, ki bodo nastopili na treh trgih.

Na Kongresnem trgu se bodo zvrstili Klara Jazbec, CoverLover, Jana Šušteršič in Lea Sirk ter Grupa Vigor. Na Trgu Francoske revolucije bodo nastopali Nipke, Trije kralji in Happy Ol’ McWeasel, na Mestnem trgu pa boste lahko uživali v zvokih Helene Blagne in Nuše Derende. Na vseh trgih se dogajanje prične ob 20:00, v novo leto pa boste lahko vstopili ob spremljavi ognjemeta, ki bo že tradicionalno spuščen iz Ljubljanskega gradu.

V Mariboru bo silvestrovanje na prostem potekalo na Trgu Leona Štuklja. Ob 21:00 uri bo množico segrela Tanja Žagar v družbi banda Avantura, kmalu po vstopu v leto 2018 pa se ji bo pridružila še skupina The Rocktors. Organizatorji tudi letos obljubljajo odlično vzdušje in ognjemet, ki ga bo znova financirala časopisna hiša Večer.

Ognjemet
Ognjemet bosta organizirala Ljubljana in Maribor.

Slovenska mesta z velikimi silvestrovanji, a brez ognjemetov

Poleg Ljubljane in Maribora na vstop v leto 2018 vabijo tudi številna druga slovenska mesta. Tudi v Celju bodo v novo leto vstopili brez ognjemeta, bodo pa namesto tega ozračje greli Kingstoni, ki bodo nastopili na Krekovem trgu, s pričetkom ob 22:00.

Velenjčane bo v leto 2018 pospremila skupina Victory, prav tako s pričetkom ob 22:00, ob polnoči pa jih bo na osrednjem odru na Titovem trgu zamenjal župan, ki bo vodil odštevanje. V Kranju bo silvestrovanje na prostem potekalo na Glavnem trgu, kjer bo od 22. ure nastopala skupin Pop Design. V obeh mestih letos ne bo ognjemeta.

Na silvestrovanje 2017/18 proti obali

Za razliko od prej omenjenih mest bo ognjemet letos razsvetlil nebo v Portorožu. Na zadnji dan leta 2017 bosta v Piranu, na Tartinijevem trgu, nastopila Isaac Palma in Big Foot Mama. Najbolj pogumni pa boste lahko prvi dan novega leta v Portorožu skočili v ledeno vodo, čemur bo ob 16. uri sledil koncert Isaaca Palme na Trgu Prekomorskih brigad, ob 18:00 pa še veličastni ognjemet.

Za nekoliko drugačen ognjemet pa bodo letos poskrbeli v Novi Gorici. Tam bo veliko silvestrovanje na prostem, v okviru katerega bosta nastopila skupina Primavera in Omer Naber (s pričetkom ob 22:00), razsvetlil velik digitalni ognjemet, projiciran na fasado igralniško-zabaviščnega centra Perla.

Kako bodo silvestrovali Gorenjci?

Na Jesenicah bodo za pestro silvestrsko dogajanje poskrbeli naslednji glasbeniki: Aleks Volasko, Maša Cilenšek in Glasbena mineštra, ki bodo dogajanje na Trgu Toneta Čufarja pognali ob 22. uri. Ognjemeta letos ne bo.

Bo pa, za razliko od Jesenic, ognjemet razsvetlil nebo na Bledu. Tam bodo od 22. ure dalje, v Zdraviliškem parku, nastopali Gregorji.

Silvestrovanje na prostem
Kljub temu, da v številnih mestih ognjemetov ne bo, pa ne bo manjkalo glasbenih dogodkov.

Ognjemeti predvsem v manjših krajih

Če so se večja slovenska mesta letos odpovedala ognjemetom, pa bodo ta razsvetlila nebo številnih manjših mest. Tako bo skok v leto 2018 še posebno svetel v Moravskih Toplicah, kjer bo nastopil ansambel Skok. Ognjemet bo navdušil tudi udeležence silvestrovanja v Murski Soboti, kjer bodo novoletno dogajanje vodili Nika Zorjan in Blue Planet.

Ognjemet bo letos tudi na Ptuju, kjer bo menda še posebno spektakularen. Na velikem mestnem silvestrovanju na prostem bo leto 2018 pozdravila skupina Manouche & David Matići band.

Kako bodo 2018 pozdravili na Dolenjskem?

Tudi na Dolenjskem se bo zvrstilo kar nekaj odličnih silvestrovanj na prostem. Med največjimi bo tudi tokrat silvestrovanje v Novem mestu, ob družbi skupin MRFY, Tabu in Azalea, ki bo potekalo od 21. ure dalje. Ognjemeta ne bo.

Uro prej se bo začelo tudi silvestrovanje pod šotorom v Trebnjem. Za veliko silvestrovanje na prostem pa bo znova poskrbelo tudi Krško. V Metliki pa boste morali pred novoletnim poljubom na krajši pohod.

Še nekatera silvestrovanja na prostem so zbrana na teh povezavah:

Želite biti vedno obveščeni o zanimivih dogodkih? Prijavite se na naše e-novice!

Prijava Tripemento

ODGOVORITE

Prosimo, vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime