SLOVENSKA ZDRAVILIŠČA VABIJO – 2. del

0
696
ogledov
Slovenska zdravilišča

V prvem delu članka o Slovenskih zdraviliščih je bilo opisanih sedem slovenskih termalnih zdravilišč. V drugem delu pa nas čaka še pregled preostalih osmih zdravilišč, njihove ponudbe ter zdravstvenih učinkov, ki jih zagotavlja termalna voda, ki polni njihove bazene.

Terme 3000, Moravske Toplice

Čeprav so Terme 3000 znane predvsem kot priljubljena poletna destinacija, ki navdušuje predvsem družine oziroma najmlajše obiskovalce, ki obožujejo številne tobogane, je to tudi odlična destinacija za ljudi, ki jih pretijo težave gibalnega sistema, revmatične ali degenerativne bolezni ter ne infekcijske kožne bolezni. V zdravstvenem centru pa so specializirali tudi za otroško nevrorehabilitacijo.

Terme 3000 se brez dvoma uvrščajo na sam vrh najbolj priljubljenih slovenskih zdravilišč, kar se odraža tudi na spletni strani Trip Advisor. Tam jih je ocenilo 139 oseb, ki so jim namenile povprečno oceno v višini 4-ih zvezdic.

Cena celodnevne kopane karte za odrasle: 14,90 € (15,90 € v poletnih mesecih)
Cena celodnevne kopane karte za otroke: 10,90 € (11,90 € v poletnih mesecih)
Cena celodnevne kopane karte s kosilom: 22,90 € (19,90 € za kopanje + pica)
Cena otroške celodnevne kopane karte s kosilom: 16,90 € (14,90 € za kopanje + pica)

Terme 3000
Termalni park v Termah 3000; last slike: Terme 3000.

Terme Olimia

Še ene izjemno priljubljene terme oziroma izjemno priljubljeno slovensko zdravilišče so Terme Olimia. Nahajajo se v malem kraju Podčetrtek, obkrožene s prelepo naravo in ponujajo zelo raznovrstno ponudbo, v kateri bodo uživali obiskovalci vseh starosti. V zdravstveni ponudbi tega termalnega središča se nahajajo tretmaji za odpravljanje številnih pogostih težav, povezanih z zdravjem hrbtenice in osteoporozo ter različni tretmaji namenjeni spodbujanju zdravega načina življenja in izgubljanju telesne teže.

Med raznoliko ponudbo je mogoče zaslediti vse od zdravniških pregledov, masaž, velneških tretmajev in raznih storitev, ki jih usposobljeno osebje izvaja s svetovno priznanimi aparaturami. V termalni vodi bodo uživali vsi, ki jih pestijo težave gibal in težave povezane s kožnimi boleznimi.

Terme Olimia so prejele že več kot 500 glasov in se lahko pohvalijo s povprečno oceno 4,5 zvezdic.

Cena celodnevne kopane karte za odrasle: 13 € (15 € med vikendom in med prazniki)
Cena celodnevne kopane karte za otroke: 8,50 € (10 € med vikendom in med prazniki)
Cena celodnevne kopane karte s kosilom: 27,10 € (18,90 € med vikendom in med prazniki)
Cena otroške celodnevne kopane karte s kosilom: 13,10 € (14,40 € med vikendom in med prazniki)

Terme Olimia
Velnes v Termah Olimia; last slike: Terme Olimia.

Terme Portorož

Za razliko od večine slovenskih zdravilišč, ki se nahajajo na ravnicah vzhodne Slovenije, se lahko Terme Portorož pohvalijo z izvrstno obmorsko lego, ki omogoča, da obiskovalci izkoriščajo nekoliko drugačne naravne zdravilne dejavnike: morsko vodo, mediteransko klimo, danosti sečoveljskih solin ter danosti morja.

V ponudbi Term Portorož se združuje bogata tradicija zdravilstva in skrbi za telo, ki se odraža v izjemni ponudbi različnih tretmajev in neg telesa. Poleg tega pa v zdraviliškem centru ne manjka druge ponudbe, namenjene predvsem ljudem s poškodbami in okvarami gibalnega sistema, za lajšanje težav z dihali in obravnavo posledic nevroloških obolenj, pa tudi posebne ponudbe za bolnike z ginekološkimi težavami ali težavami s kožo.

Cena celodnevne kopane karte za odrasle: 13 € (15 € med vikendom in med prazniki)
Cena celodnevne kopane karte za otroke: 21 € (24 € med vikendom in med prazniki)

Terme Portorož
Uživate pa lahko tudi v tem čudovitem bazenu; last slike: terme Portorož.

Terme Ptuj

Zagotovo so Terme Ptuj poznane predvsem po velikem zunanjem bazenskem kompleksu, v katerem lahko v poletnem času uživajo otroci vseh starosti. Vendar pa so to tudi odlične terme za sproščujoč zimski oddih.

V zimskem termalnem središču Term Ptuj boste našli šest bazenov. Polni jih zdravilna termalna voda z dokazanimi učinki pri rehabilitaciji in zdravljenju težav, povezanih s kostmi, mišicami in sklepi. Ravno zaradi številnih pozitivnih lastnosti zdravilne termalne vode se je v termah razvil tudi zdravstveni center zdravja hrbtenice in športne medicine, v katerem bodo svoj prostor našli tudi tisti, ki se spopadajo z znaki osteoporoze.

Cena celodnevne kopane karte za odrasle: 15 € (16 € med vikendom in med prazniki)
Cena celodnevne kopane karte za otroke: 9,90 € (10,50 € med vikendom in med prazniki)
Cena celodnevne kopane karte s kosilom: 18,90 € (19,90 € med vikendom in med prazniki)
Cena otroške celodnevne kopane karte s kosilom: 13,90 € (14,50 € med vikendom in med prazniki)

Terme Ptuj
Notranji bazen v Termah Ptuj; last slike: Terme Ptuj.

Zdravilišče Radenci

Čeprav nas bogata tradicija Zdravilišča Radenci spremlja na številnih krajih, to zdravilišče ne sodi med eno izmed najbolj obiskanih slovenskih zdravilišč. Ta zdraviliški in bazenski kompleks se nahaja v okolici mirne narave in ponuja odlične priložnosti za sproščujoč oddih.

Verjetno ni potrebno posebej poudariti obravnavi katerih bolezenskih stanj je namenjena termalna voda v Zdravilišču Radenci – zaščitni znak treh srčkov nas namreč spremlja na vsakem koraku. Velika prednost zdravilišča so številni izviri mineralne vode, zahvaljujoč katerim lahko, poleg uživanja v termalni vodi, uživate tudi v pozitivnih učinkih terapije pitja.

Cena celodnevne kopane karte za odrasle: 11,50 €
Cena celodnevne kopane karte za otroke: 8,50 €
Cena celodnevne kopane karte s kosilom: 18,50 €
Cena otroške celodnevne kopane karte s kosilom: 15,50 €

Zdravilišče Radenci
Pogled na termalni park Zdravilišča Radenci; last slike: Zdravilišče Radenci.

Zdravilišče Rogaška

Če morda niste vedeli, da lahko v Zdravilišču Radenci uživate v izvirih mineralne vode, namenjene pitju, pa je skoraj nemogoče, da tega ne bi vedli za Zdravilišče Rogaška. Gre namreč za zdravilišče, v katerem se vse vrti okoli enega izmed najbolj prepoznavnih slovenskih napitkov – Donata.

V Zdravilišču Rogaška boste našli poseben prostor, namenjen izključno izvajanju terapije pitja mineralne vode, s podrobnejšimi navodili pravilnega izvajanja pitja za specifična obolenja, predvsem iz področja želodčnih ali prebavnih težav.

V Rogaški Slatini boste našli tudi termalni bazen, napolnjen z zdravilno vodo ter velik center zdravja, v katerem ne manjka ponudbe, oblikovane posebno za ljudi, ki se borijo s težavami gibalnega sistema ali posledicami degenerativnih težav oziroma okrevajo po poškodbah ali opažajo prve znake osteoporoze.

Cena celodnevne kopane karte za odrasle: 11 € (13 € med vikendom in med prazniki)
Cena celodnevne kopane karte za otroke: 7 € (9 € med vikendom in med prazniki)

Zdravilišče Rogaška
Unikatna sestava zdravilne vode v Rogaški Slatini; last slike: Zdravilišče Rogaška.

Terme Topolšica

Daleč od mestnega vrveža in v samem srcu hribovitega zelenja pa se nahajajo Terme Topolšica. Poleg tega, da je že samo okolje več kot dovolj za dosego popolne sprostitve, bo na to odlično vplivala tudi zdravilna voda, ki napaja velik notranji bazen in bazene v zunanjem bazenskem kompleksu.

Poleg namakanja v bazenih je obisk Term Topolšica odlična ideja za vse, ki bi želeli opraviti določene zdravstvene preglede. V zdraviliškem centru se nahaja center za obravnavo nevroloških bolezni, tam potekajo redni ortopedski pregledi, odprta pa je tudi ambulanta za fizioterapijo ter možnost fiziatričnega pregleda.

Cena celodnevne kopane karte za odrasle: 9,80 € (10,60 € med vikendom in med prazniki)
Cena celodnevne kopane karte za otroke: 6,70 € (7,50 € med vikendom in med prazniki)
Cena celodnevne kopane karte s kosilom: 16 € (17,90 € med vikendom in med prazniki)
Cena otroške celodnevne kopane karte s kosilom: 11,70 € (12,70 € med vikendom in med prazniki)

Terme Topolšica
V notranjem bazenu potekajo tudi vodene vadbe; last slike: Terme Topolšica.

Terme Zreče

Tako kot po svoji unikatni ponudbi izstopata obe slovenski zdravilišči z obmorsko lego, izstopajo tudi Terme Zreče, ki se nahajajo v zavetju štajerskih gora. To termalno središče se namreč nahaja v neposredni bližini Rogle in s pridom izkorišča kombinacijo termalne vode, prijetne gorske klime ter zdravilne učinke pohorske šote.

V notranjem termalnem središču boste lahko uživali v zdravilnih učinkih termalne vode, z mineralno sestavo, ki je kot nalašč za okrevanje po poškodbah, operacijah in obolenjih mišic, sklepov in živčevja. V termah pa se nahaja tudi velik zdravstveni center, v katerem bodo za strokovno obravnavo poskrbeli usposobljeni fizioterapevti, ortopedi, maserji ter drugi strokovnjaki s področja fizikalne in rehabilitacijske stroke.

Cena celodnevne kopane karte za odrasle: 13 € (15 € med vikendom in med prazniki)
Cena celodnevne kopane karte za otroke: 10 € (11,50 € med vikendom in med prazniki)
Cena celodnevne kopane karte s kosilom: 18,50 € (20 € med vikendom in med prazniki)
Cena otroške celodnevne kopane karte s kosilom: 14,50 € (15,50 € med vikendom in med prazniki)

terme Zreče
Notranji bazen v Termah Zreče; last slike: Terme Zreče.

Že veste katero slovensko zdravilišče boste obiskali najprej?

ODGOVORITE

Prosimo, vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime