ZANIMIVI TURISTIČNI SEJMI V NAŠI BLIŽINI

0
910
ogledov
Zanimivi turistični sejmi v naši bližini

V Ljubljani se bo kmalu odvil najpomembnejši turistični sejem v Sloveniji. V pričakovanju tradicionalnega sejma Natour Alpe-Adria, pa imamo dovolj časa, da si pogledamo še nekaj drugih zanimivih sejmov posvečenih turizmu, ki se bodo v naši bližini odvijali v letu 2018.

Natour Alpe-Adria, januar, Ljubljana

Natour Alpe-Adria
Natour Alpe-Adria.

Kot že omenjeno, bo prvi na seznamu zanimivih turističnih sejmov leta 2018 Natour Alpe-Adria, ki se bo pričel 31. januarja na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču. Vse do 3.2.2018 se bodo v okviru sejma zvrstila zanimiva predavanja in delavnice ter se bodo predstavila najrazličnejša podjetja.

Kot je zapisano na uradni spletni strani sejma, letos vabijo vse, ki jih zanima aktivno preživljanje časa v naravi. Obiskovalci bodo lahko spoznali aktualno turistično ponudbo, ki jo ponujajo zelo različna podjetja iz Slovenije ter brez dvoma našli kar nekaj idej za odkrivanje lepot regije Alpe – Jadran.

BIT, februar, Milano

BIT Milano
BIT Milano.

V sredini februarja se bo pozornost celotne turistične panoge preselila v našo zahodno sosedo, natančneje v Milano, kjer se bo med 11. in 13. februarjem 2018 odvijal en izmed pomembnejših turističnih sejmov, sejem BIT.

Prvi dan bo sejem odprt splošni javnosti, nato pa bo naslednja dva dni rezerviran za profesionalce turistične panoge iz celega sveta. Na sejmu se bodo zvrstila najrazličnejša podjetja, ki bodo predstavljala novosti iz turistične panoge. Seveda tudi tukaj ne bo manjkalo različnih predavanj in drugih dogodkov, namenjenih profesionalcem iz vseh podvrst turizma.

F.re.e, februar, München

Manj ko mesec dni po ljubljanskem turističnem sejmu se bo podoben sejem odvil tudi v nemškem Münchnu. Sejem f.re.e ali »sejem počitnic in prostega časa« bo gostil različne razstavljavce, ki bodo obiskovalcem razkrili najrazličnejše tematike iz sveta popotovanj, velnesa, karavanov, križarjenj, vodnih športov, koles in aktivnega preživljanja prostega časa.

Travel Exhibition, marec, Budimpešta

Čeprav se le malokdo odpravi na sejme na Madžarsko, se vam letos to splača, še posebno če vas zanima turizem (in imate vsaj malo znanja madžarščine). Med 1. in 4. marcem 2018 se bo namreč v Budimpešti odvijal sejem turizma, Travel Exhibition, na katerem bo v ospredju predvsem tematika digitalnega turizma.

Travel Exhibition, Budimpešta.
Travel Exhibition, Budimpešta.

Zanimivo je, da se bo na tem sejmu predstavilo kar nekaj madžarskih stat-up podjetji, ki delujejo na področju turizma in želijo v naslednjih letih privabiti domače ali tuje investitorje. Predstavitvam bo, skupaj z različnimi delavnicami za turistična podjetja, namenjen prvi dan sejma. V preostalih dneh pa ne bo manjkalo drugih zanimivih prireditev za poznavalce turistične panoge.

ITB, marec, Berlin

ITB Berlin.
ITB Berlin.

ITB Berlin ali vodilni turistični sejem na svetu, ponuja vse, kar potrebujejo turistična podjetja, na enem samem mestu. Na sejmu se že tradicionalno srečajo vsi tisti, ki jih zanima področje hotelirstva, organizacije potovanj in ogledov, podjetja, ki se ukvarjajo s storitvami rezervacije nočitev ali ogledov ter vsi ostali, ki jih turizem zanima iz poslovnega ali ljubiteljskega vidika.

Sejem se bo odvijal med 7. in 11. marcem 2018. V tem času na sejmišču ne bo manjkalo različnih razstavljavcev ter izobraževalnih dogodkov. Na sejmu bodo prvič predstavljene tudi številne aktualne novosti iz različnih področji turistične panoge.

IMEX, maj, Frankfurt

IMEX Nemčija
IMEX, Nemčija.

En izmed največjih sejmov v turistični panogi, IMEX, bo svoja vrata odprl med 15. in 17. majem 2018. V tem času se bo na sejmišču zbralo več kot 5.000 podjetij iz sveta turizma, ki bodo poleg predstavitev lastnih izdelkov, organizirala tudi raznovrstna predavanja ter iskala nove priložnosti za širjenje posla.

Sejem v Frankfurtu je odlična priložnost za vse, ki želijo spoznati novosti v svetu turizma in ki jih zanimajo najrazličnejši inovativni izdelki, pa tudi za vse tiste, ki si želijo pridobiti več znanja o turistični panogi oziroma želijo skovati prve poslovne vezi.

TTG Travel Experience, oktober, Rimini

Še en turistični sejem, ki se bo odvijal v Italiji, je namenjen predvsem predstavitvi najrazličnejših italijanskih ponudnikov, ki želijo svojo ponudbo predstaviti podjetjem iz celega sveta ter se z njimi povezati v partnerstvo oziroma želijo razviti uspešne mednarodne povezave.

Sejem TTG Incontri se bo letos odvijal pod »znamko« Planitsphere in bo potekal med 10. in 12. oktobrom. Na sejmu se bo predstavilo več kot 2.500 razstavljavcev, odvilo pa se bo več kot 300 dogodkov, na katerih bodo podrobneje predstavljeni aktualni turistični trendi.

Photo+Adventure, november, Dunaj

Photo+Adventure, Dunaj
Photo+Adventure, Dunaj.

Zanimiv sejem, na katerem se vsako leto predstavijo številni zanimivi ponudniki, bo gostila prestolnica naše severne sosede, Avstrije. Sejem je zanimiv predvsem za vse ljubitelje fotografiranja, ki želijo poleg odkrivanja novih krajev spoznati tudi novo fotografsko opremo, ki jo lahko vzamejo s seboj na potovanja.

Sejem »fotografije in avantur« oziroma Photo+Adventure se bo odvijal med 24. in 25. novembrom 2018 in bo znova postregel s celo zbirko zanimivih delavnic, predavanj in predstavitev, v katerih bodo zagotovo uživali vsi obiskovalci.

Bi želeli biti vedno obveščeni o aktualnih novostih v svetu turizma? Prijavite se na naše e-novice!

Prijava Tripemento

ODGOVORITE

Prosimo, vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime