NAJBOLJ ROMANTIČNE DESTINACIJE SVETA

0
565
ogledov
Najbolj romantične destinacije sveta

Znova je pred nami valentinovo in medtem, ko se mnogi ukvarjajo s tem, kateri okus čokolade izbrati v trgovini, se pravi popotniki ukvarjajo s tem, katere romantične destinacije sveta bi bilo najbolje obiskati. Predloge za mini oddihe izberite med spodnjimi sedmimi najbolj romantičnimi kraji na svetu.

Azurna obala, Francija

Verjetno ste že slišali za Azurno obalo – za prestižni Cannes, čudovito Nico ali za rajski dopustniški kraj Saint Tropez? Večino teh krajev, bolj kot z romantiko, povezujemo s predragimi restavracijami in zabavo, a to še zdaleč ni vse, kar ponuja slovita Cote d`Azur.

Če se nekoliko izognete najbolj poznanim krajem in zaidete stran od množice turistov, boste na Azurni obali kmalu odkrili čudovite, skromne vasice, ki se ponašajo s čudovito, tradicionalno francosko arhitekturo, majhnimi lokalnimi restavracijami, odličnim vinom in bujnim zelenjem. Romantika zagotovljena!

Azurna obala
Ena izmed mnogih tipičnih uličic v vasici Eze na Azurni obali; flickr.

Bavarski gradovi, Nemčija

Le kdo ne mara skrivnostnih gradov in veličastnih dvorcev? Večina gradov nam naslika podobo romantičnih vitezov, kraljevskih porok in prelestnih princes, zato ni čudno, da gradovi sodijo med najbolj priljubljene popotniške točke večnih romantikov. Tisti, ki obožujete obiskovanje gradov boste zagotovo še posebno uživali v obisku katerega od znamenitih Bavarskih gradov.

Med gradovi Ludvika II Bavarskega je zagotovo najbolj poznan sloviti grad Neuschwanstein, ki vsako leto privabi več milijonov obiskovalcev in se celo uvršča v sam vrh najbolj obiskanih znamenitosti v Nemčiji. Poleg znamenitega gradu si lahko ogledate še dva Ludvikova dvorca in grad Hohenechwangau ter seveda tudi znamenito jezero, kjer naj bi Ludvik II končal svoje življenje. Ravno prava mešanica avanture in romantike!

Grad Neuschwanstein
Znameniti grad Neuschwanstein je bil navdih za kar nekaj gradov v pravljicah; Wikimedia Commons.

Casablanca, Maroko

Za tiste, ki vam bolj ustreza romantika »na samem«, z nekaj več lokalnega pridiha in daleč stran od velikih množic turistov, bi bila lahko odlična izbira Casablanca. To je največje mesto Maroka, pomembno pristaniško in industrijsko mesto, pa tudi mesto neskončnih sončnih zahodov.

V Casablanci boste brez dvoma uživali vsi, ki imate radi morje, čudovito arhitekturo in odkrivanje bolj skritih kotičkov. Med živahno mešanico mestnega vrveža in nekoliko zadržanega maroškega prebivalstva se namreč najde precej dokaj ugodnih prestižnih hotelov z velikimi terasami, ki ponujajo prečudovite poglede in obilo zasebnosti za razvajanje v dvoje.

Casablanca
Večerni sprehod ob morju v Casablanci; Wikimedia Commons.

San Sebastian, Španija

San Sebastian je manjši obmorski kraj v Španiji. Čeprav sodi med najbolj priljubljene počitniške destinacije med španskim prebivalstvom, je v večini drugih držav dokaj slabo poznan. V mestu boste našli vse za odličen romantičen oddih – dolge peščene plaže, občudovanja vredne sončne zahode, simpatično mestno jedro ter mnoge skrivne kotičke, ki si jih boste lahko prisvojili.

To romantično destinacijo so nekoč obiskovali predvsem plemiči, zaradi česar so se do danes ohranile nekatere čudovite zgradbe, ki mestu slikajo prav posebno podobo. San Sebastian pa se je skozi čas uvrstil zelo visoko na seznam krajev, kjer lahko uživate v najboljših kulinaričnih dobrotah Španije.

San Sebastian
Pogled na zelo zanimivi San Sebastian v Španiji; Pixabay.

Brugge, Belgija

Dokaj nepoznano belgijsko mesto Brugge postaja vse bolj cenjena in priljubljena počitniška destinacija. Nekoč zaspano obmorsko mestece se počasi prebuja in se vztrajno prebija med bolj priljubljene destinacije, tudi med večnimi romantiki.

Simpatično mesto slovi predvsem po čudovitem srednjeveškem mestnem jedru, ki je celo vpisan na seznam UNESCO dediščine. Poleg tega ga obiskovalci pogosto imenujejo tudi severne Benetke. Zagotovo pa je odlična destinacija za tiste, ki bi se radi prepustili brezskrbnemu pohajkovanju po zavitih ulicah in uživali v romantičnem vzdušju pomešanem s starinskimi restavracijami in odličnimi sladicami.

Brugge
Med najbolj romantične destinacije sodi tudi Brugge; Wikimedia Commons.

Benetke, Italija

Že dolgo se v sam vrh najbolj romantičnih destinacij na svetu uvrščajo Benetke. Gre za eno izmed najbolj ikoničnih destinacij na svetu in številni si ob obisku italijanskega mesta na vodi predstavljajo počasno plovbo na kateri od gondol, ob spremljavi čudovitega petja gondoljerja.

Zagotovo imajo Benetke svojevrsten čar, še posebno, če jih obiščete v turistično manj priljubljeni sezoni, ko se boste lahko na raziskovanje več kot 400 mestnih mostov odpravili brez spremljave zares ogromne množice turistov.

Benetke romantične destinacije
Benetke vztrajajo pri svojem slovesu enega izmed najbolj romantičnih mest sveta; flickr.

Eifflov stolp, Pariz

Kako točno se je velik, železni stolp, ki je bolj kot kaj drugega znak industrijske dobe, uvrstil v sam vrh seznama najbolj romantične destinacije sveta, je vse prej kot enostavno razložiti. Vsekakor je imelo veliko vlogo pri tem mesto, v katerem stoji – Pariz. Francoska prestolnica že dolgo velja za »mesto ljubezni« in »mesto večnih luči«, pogled z Eifflovega stolpa pa je zagotovo pogled, v katerem morate uživati vsaj enkrat v življenju.

Danes je Eifflov stolp najbolj obiskana plačljiva znamenitost na svetu. Še vedno pa ostaja tudi en izmed najbolj priljubljenih romantičnih krajev na svetu.

Eiffelov stolp
Nekoliko nenavadno, ampak Eiffelov stolp ostaja sinonim za romantično potovanje; flickr.

ODGOVORITE

Prosimo, vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime