TOP DESTINACIJE ZA SOLO POPOTNICE

0
324
ogledov
Najboljše destinacije za solo popotnice

Ženske popotnice so mnogokrat posvarjene pred solo potovanji, saj je na svetu precej krajev, ki veljajo za bolj nevarne in bi jih bilo bolje obiskati v dvoje ali v večji družbi. Vendar pa obstajajo tudi številne destinacije, ki so odlične za solo popotnice – preverite katere!

Oslo, Norveška

Norveška postaja vse bolj priljubljena popotniška destinacija in nič čudnega ni, da vse več ljudi obišče slovito prestolnico te skandinavske države – Oslo. Največje mesto Norveške navdušuje s svojim živahnim vzdušjem in izjemno arhitekturo ter predstavlja eno izmed top destinacij za solo popotnice, ki se bodo tukaj počutile popolnoma varne.

Oslo
Oslo bo solo popotnice navdušil tudi z izjemno arhitekturo.

Rim, Italija

Rim je brez dvoma destinacija, ki bi jo morali vsi uvrstiti na svoj seznam sanjskih popotniških destinacij – in nič drugače ni niti pri ženskih popotnicah. Sicer so velike množice turistov lahko nekoliko zastrašujoče, a je Rim brez dvoma en izmed bolj romantičnih krajev, kjer Italijani ob pogledu na ženske nikakor ne skoparijo s prijaznimi (in glasnimi) komentarji.

Rim
Italija slovi kot destinacija za romantične duše.

Melbourne, Avstralija

Čudoviti Melbourne je kraj, kjer boste solo popotnice lahko uživale v pohajkovanju po številnih mestnih parkih, med ogledi zanimivih predstav in fotografiranju veličastne arhitekture. Poleg številnih zanimivih turističnih znamenitosti v mestu je Melbourne tudi odlično izhodišče za raziskovanje preostalih delov Avstralije, ki se prav tako uvrščajo med bolj varne destinacije za ženske popotnice.

Melbourne
Tudi Avstralija je odlična destinacja za ženske.

Reykjavik, Islandija

Enako kot velja za Avstralijo, velja tudi za Islandijo ter glavno mesto tega majhnega evropskega bisera, Reykjavik. Ne le, da ta prestolnica slovi po svojih prijaznih domačinih, v preteklosti se je že večkrat uvrstila v sam vrh najbolj varnih mest na svetu. A naj vas navidezna mirnost Islandije ne zavede – v večernih urah boste brez težav našle nore zabave!

Reykjavik
Miren Reykjavik pogosto preseneti…

Amsterdam, Nizozemska

Prestolnica tulipanov in kolesarjenja bo solo popotnice navdušila s številnimi kanali in urejenimi sprehajalnimi potmi, ki vodijo od ene do druge znamenitosti. Čeprav je bil Amsterdam vedno znan kot prestolnica zabave, boste lahko v mestu izbirale tudi med mnogimi muzeji ter preizkušanjem zanimivih kulinaričnih specialitet.

Amsterdam
Amsterdam navdušuje z urejenimi potmi ob kanalih.

Zürich, Švica

Naslednji kraj na seznamu najboljših destinacij za solo popotnice pa zagotovo ni nikakršno presenečenje. Zürich je namreč eno izmed mest, ki se že praktično od nekdaj uvršča med najbolj varne in obiska vredne destinacije. Kljub temu, da sodi med eno izmed dražjih destinacij na tem seznamu in ne slovi ravno po najbolj odprtih prebivalcih, boste solo popotnice zagotovo uživale v spoznavanju arhitekturnih posebnosti in odkrivanju skrivnih kotičkov.

Zurich
Švica skriva številna presenečenja.

Montreal, Kanada

Če ste že kdaj obiskale ZDA, ali ste si vsaj ogledale katero od zabavnih ameriških nanizank, najbrž veste, da se Američani radi norčujejo iz »prekomerno« prijaznih Kanadčanov. Čeprav se Kanada bolj redko uvršča med sanjske popotniške destinacije, jo je brez dvoma vredno obiskati, saj skriva številne prečudovite kraje.

Ženskim solo popotnicam se priporoča predvsem obisk mesta Montreal, drugega največjega mesta v Kanadi. Gre za mesto, ki slovi po svojih francoskih koreninah in številčnem francoskem prebivalstvu, kar boste med odkrivanjem mesta brez dvoma opazile.

Montreal
Montreal boste najbolje spoznale v družbi lokalnega vodiča.

Brugge, Belgija

Zavite ulice, pravljična arhitektura in omamne dišave belgijskih specialitet so tisto, kar najbolj navdušuje popotnice, ki se odločijo za obisk mesta Brugge. Gre za enega izmed vse bolj priljubljenih belgijskih mestec, v katerem se boste brez dvoma počutile povsem varno. Mesto slovi po svojih prijaznih prebivalcih in po zelo raznoliki turistični ponudbi.

Brugge
Pravljični Brugge postaja vse bolj priljubljena destinacija.

Kopenhagen, Danska

Tudi prestolnica Danske je ena izmed najbolj varnih destinacij Evrope in ena izmed najboljših destinacij za solo popotnice. Za razliko od nekoliko bolj zadržanih mest severnega dela Evrope, Kopenhagen slovi kot mesto zabave. Vsi predeli mesta so zelo dostopni in skrivajo celo vrsto različnih trgovin, v katerih bo vsaka popotnica našla kaj zase.

Kopenhagen
Kopenhagen lahko spoznate tudi med “vodnim ogledom”.

Stockholm, Švedska

Kar 14 otokov in več kot 50 mostov sestavlja naslednjo prestolnico severne Evrope, Stockholm. V mestu vlada zelo živahno in prijetno vzdušje, ki ponuja obilo možnosti za popoldanske sprehode, za odkrivanje skritih kotičkov mesta in za večerne zabave. V zbirki cele vrste zanimivih dogodkov bodo svoje najljubše brez težav našle tudi ženske!

Stockholm
Stockholm ponuja obilo možnosti za samostojno raziskovanje.

ODGOVORITE

Prosimo, vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime