10 NAJBOLJ FOTOGRAFIRANIH ZNAMENITOSTI EVROPE

0
1193
ogledov
10 najbolj fotografiranih znamenitosti Evrope

Fotografi, še ne veste kam bi se letos odpravili na potovanje? Preverite katere so najbolj ikonične znamenitosti v Evropi in fotografije katerih znamenitosti preprosto morate dodati svoji fotografski zbirki! Spoznajte 10 najbolj fotografiranih znamenitosti Evrope.

Eifflov stolp, Pariz

Ni presenetljivo, da se je na prvem mestu najbolj fotografiranih znamenitosti znašel ravno velikanski železni stolp, ki krasi francosko prestolnico. Eifflov stolp že dolga leta kraljuje med najbolj obiskanimi znamenitostmi sveta in nič čudnega ni, da ga obiskovalci, ki ga vidijo v živo, z veseljem tudi fotografirajo. Med najbolj priljubljene motive seveda spadata tudi nočni razgled na stolp in pa fotografije, posnete iz razgledne ploščadi.

Eifflov stolp
Eifflov stolp je posebno čudovit na nočnih fotografijah.

Big Ben, London

Big Ben je za London tisto, kar je Eifflov stolp za Pariz. Še ena izmed najbolj ikoničnih znamenitosti sveta, se nahaja v bližini Westminstrske palače in v višino meri okoli 96 metrov. Ura na slavnem stolpu je bila leta 1859, ko je bil stolp dokončan, največja in najbolj točna ura s kazalci na svetu. Big Ben je že vse od leta 1987 uvrščen na seznam UNESCO svetovne dediščine.

Big Ben
Big Ben je ena izmed najbolj prepoznavnih znamenitosti Londona.

Muzej Louvre, Pariz

Na seznam desetih najbolj fotografiranih znamenitosti Evrope se je uvrstilo kar nekaj znamenitosti Pariza in ni presenetljivo, da je med njimi tudi Louvre. Narodni muzej Francije ne slov le zaradi svoje slavne »stanovalke« – slike Mona Lize – temveč tudi zaradi svoje ikonične zunanje podobe. Čudovita stavba z veličastno osrednjo piramido je brez dvoma vredna fotografskega postanka.

Muzej Louvre
Muzej Louvre z osrednjo piramido sodi med najbolj priljubljene fotografske motive Pariza.

Katedrala Notre Dame, Pariz

Takoj za obiskom Eifflovega stolpa in Louvra pa se obiskovalcem Pariza splača odpraviti do naslednje slavne znamenitosti francoske prestolnice – Katedrale Notre Dame. Slovita katedrala je en izmed najlepših arhitekturnih primerkov francoske gotike in ena izmed najlepših katoliških cerkva na svetu. Posebno lepi pogledi na katedralo se odpirajo iz Sene, po kateri se lahko odpravite z ladjico ter v njeni notranjosti.

Katedrala Notre Dame
Katedrala Notre Dame ima zelo slikovito zunanjost in notranjost.

Bazilika sv. Petra, Rim

Vsi ljubitelji fotografiranja, ki se boste odpravili v Vatikan, pa brez dvoma ne boste ostali brez zanimivih motivov za svoje fotografije. Pri tem pa seveda ne smete izpustiti osrednje stavbe katoliške prestolnice sveta – Bazilike sv. Petra. Največja krščanska cerkev navdušuje s svojim zunanjim in notranjim izgledom, njena velikanska kupola pa je praktično simbol razglednic iz Rima.

Bazilika sv. Petra
Bazilika sv. Petra je pravi simbol Rima.

Bazilika sv. Družine, Barcelona

V svetu arhitekturne in popotniške fotografije imajo najrazličnejše cerkve prav posebno mesto. Izrazite kupole, visoki zvoniki, razkošne okrasitve notranjosti in zunanjosti, so le nekateri najbolj značilni motivi, ki jih lahko ujamete v svoj objektiv. V središču Barcelone pa s svojim videzom še posebno navdušuje Bazilika svete Družine ali Segrada Familia, ki jo je zasnoval slavni arhitekt Antoni Gaudi. Kljub temu, da ostaja nedokončana, je bazilika ena od znamenitosti, ki jih preprosto morate obiskati in fotografirati!

Bazilika sv. Družine
Nedokončana Bazilika sv. Družine krasi Barcelono.

Kolosej, Rim

Velikanski Kolosej, ki še danes krasi italijansko prestolnico, predstavlja naslednjo od desetih najbolj fotografiranih znamenitosti Evrope. En izmed osrednjih spomenikov iz časa rimskega imperija priča o načinu življenja v času slave Rimljanov ter predstavlja eno izmed največjih ohranjenih arhitekturnih čudes takratnega obdobja.

Kolosej
Rimski Kolosej priča o nekdanji slavi in življenju Rimljanov.

Palača Alhambra, Granada

Med znamenitosti, ki komaj prav pridobivajo na svoji prepoznavnosti, pa spada naslednja ikonična zgradba – Palača Alhambra ali Rdeča palača. Gre za čudovit arhitekturni primerek iz 14. stoletja, ki krasi mesto Granada v Španiji. Poleg zares čudovite palače se splača raziskati in fotografirati tudi skrite kotičke, ki se nahajajo v okoliškem parku, nekaj pozornosti pa si zaslužijo tudi posamezni arhitekturni in umetniški elementi.

Palača Alhambra
Palača Alhambra, simbol Granade, privablja vse več fotografov.

Buckinghamska palača, London

Uradno domovanje kraljeve družine Velike Britanije in ena izmed najbolj prepoznavnih palač na svetu, predstavlja fotografski motiv, ki se ga fotografi praktično ne morejo naveličati. Ne le, da gre za zares čudovit primerek arhitekture, v okolici palače se vedno dogaja kaj zanimivega, naj si bo to menjava straže ali katera od številnih drugih kulturnih prireditev.

Buckinghamska palača
Buckinghamska palača je vedno središče zanimivega dogajanja.

Berlinski zid, Berlin

Med najbolj priljubljene fotografske motive popotnikov pa se vse pogosteje uvrščajo tudi tiste znamenitosti, ki na prvi pogled pravzaprav niso nič posebnega. Med takšne se uvršča tudi Berlinski zid. En izmed bolj temačnih opominov na grozote vojne se je do danes spremenil v unikatno znamenitost Nemčije. Berlin, ki postaja prava prestolnica mladih in v katerem je mogoče zaslediti vse najnovejše umetnostne trende, je iz nekoč žalostnega opomina na temačni čas zgodovine ustvaril prav posebno znamenitost, ki navdušuje vse več obiskovalcev in fotografov.

Berlinski zid
Berlinski zid se je spremenil v pravo umetniško platno.

Koliko fotografij najbolj ikoničnih znamenitosti že imate v svoji zbirki?

ODGOVORITE

Prosimo, vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime