KAM V JUNIJU NA FESTIVAL?

0
471
ogledov
Kam v juniju na festival

Preverite nekatere najbolj zanimive festivale in prireditve, ki se nam v Sloveniji obetajo v juniju! Ob začetku poletja nas bodo v različnih delih Slovenije razvajali zelo raznoliki festivali, ki jih preprosto ne smete zamuditi!

Poletje v Stari Ljubljani, Ljubljana – 13.6. do 30.8.2018

Že v sredini junija se je začel en od osrednjih kulturnih in glasbenih festivalov, ki bo svoje obiskovalce razvajal vse do konca poletja. Seveda gre za festival Poletje v Stari Ljubljani, v sklopu katerega se bo na različnih prizoriščih v prestolnici zvrstilo zares veliko število najrazličnejših glasbenih dogodkov.

Primorski poletni festival, različna prizorišča – 14.6. do 8.7.2018

Podobno kot bo v poletnih večerih pestro dogajanje razveselilo prebivalce Ljubljene, bodo lahko v različnih kulturnih in glasbenih prireditvah uživali tudi Primorci. Tudi na slovenski obali se je namreč že v sredini junija začel festival, ki bo trajal vse do osmega julija – Primorski poletni festival. Zabave in smeha zagotovo ne bo manjkalo!

Jurjevanje, Bela krajina – 20.6. do 24.6.2018

Od sredine tedna je pestro tudi v Beli krajini, kjer je znova čas za najstarejši slovenski folklorni festival, Jurjevanje. V tem času se dolenjski kraji že tradicionalno spremenijo v pravo mavrico raznolikih barv narodnih noš iz celega sveta. Ob pestrem glasbenem in plesnem dogajanju ne manjka kulinaričnih specialitet, športnih prireditev, drugega dnevnega dogajanja in najrazličnejših delavnic, v katerih lahko uživajo stari in mladi!

Festival Lent, Maribor – 22.6. do 30.6.2018

Osrednji glasbeni in kulturni festival Maribora, Festival Lent, tudi letos vabi z izjemnim izborom glasbenih, gledaliških, folklornih in umetniških predstav, manjkalo pa ne bo niti dogodkov za otroke in brezplačnega dogajanja, ki bo na noge spravil vsakega obiskovalca. Poleg glavnega dogajanja na Glavnem odru, kjer se bodo zvrstile glavne zvezde, se splača obiskati tudi druge odre ter številne diskoteke, ki bodo polne še dolgo po uradnih zaključkih festivalskih nastopov.

Festival Lent
Pestro dogajanje na ulicah Maribora v času festivala Lent.

Stellar Beat, Jezero Rogoza – 22.6. do 24.6.2018

Ljubitelji elektronske glasbe bodo četrti vikend junija lahko uživali v enem izmed najbolj priljubljenih festivalov elektronske glasbe pri nas. Znova se namreč obeta StellarBeat. Na festivalu se bodo letos zvrstila številna imena slovenske in tuje glasbene scene, ki bodo brez dvoma poskrbeli za izjemno dogajanje.

Gora Rocka, Šentviška Gora – 22.6. do 25.6.2018

Če se bodo ljubitelji elektronske glasbe odpravili v smeri Rogoze, se bodo ljubitelji rocka raje odpeljali v smeri Tolmina. Tudi letos se bo namreč Šentviška gora tresla pod norimi ritmi rocka, za katere bodo na festivalu Gora Rocka poskrbeli številni nastopajoči iz Slovenije in tujine. Poleg glasnega nočnega programa bo poskrbljeno tudi za pestro dnevno dogajanje.

Ana Desetnica, po Sloveniji – 23.6. do 7.7.2018

Največji slovenski festival uličnega gledališča, Ana Desetnica, bo tudi letos pripeljal zabavne in nepričakovane trenutke na ulice številnih slovenskih mest. Letos je bil festival celo nagrajen s priznanjem za Najboljši vsakoletni kulturni dogodek v Ljubljani po izboru ljudi, nagrada pa je bila več kot zaslužena.

Zabavne nastopajoče bo mogoče v mesecu juniju srečati v Mariboru, Krškem, Novi Gorici in Ilirski Bistrici, v juliju pa še v Šoštanju, Ljubljani, Novem Mestu, Sežani, Celju in Škofji Loki!

Mini poletje, Ljubljana – 26.6. do 26.8.2018

Ko se bo junij prevešal v svoje zadnje dni, se bo v Ljubljani začel prav poseben festival – Mini poletje. V tem festivalu bodo najbolj uživali nekoliko mlajši obiskovalci, ki si bodo lahko ogledali dogodivščine navihanih pravljičnih junakov, ki bodo zaživeli v najrazličnejših gledaliških in lutkovnih predstavah, manjkal pa ne bo niti pester spremljevalni program.

Jazz festival, Ljubljana – 27.6. do 30.6.2018

Konec junija pa bo pisan na kožo tudi ljubiteljem nekoliko počasnejših glasbenih ritmov. Znova se bo namreč odvijal Jazz festival. V sklopu festivala se bo odvilo kar nekaj glasbenih dogodkov, ki bodo potekali na različnih prizoriščih v Ljubljani, tudi v nekaterih parkih pod zvezdami. V času tega festivala se splača odpraviti tudi do Parka pri Cankarjevem domu, kjer bo svoj prostor našla knjižnica na prostem.

Jazz festival Ljubljana
V Ljubljani tudi letos ne bo manjkalo pestrega glasbenega dogajanja.

Fotografski festival FOKUS, Celje – 28.6. do 30.6.2018

Zadnje dni junija bo pestre glasbene festivale zamenjal nekoliko drugačen umetniški festival – Festival fotografije FOKUS. Ulice Celja bodo v času tega festivala obdane z najrazličnejšimi fotografijami slovenskih fotografov, v raznih galerijah in na drugih prizoriščih se bodo zvrstila zanimive razstave, ob koncu festivala pa se bo mogoče udeležiti delavnice kreativne studijske fotografije.

ODGOVORITE

Prosimo, vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime